Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Klart: Skoglund flyttar söderut – säljer gården

Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD
Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD

Nu står det klart att Rikard N Skoglund lämnar och säljer Wolmsta Gård. 
Vad som händer med travverksamheten på gården är därmed oklart. 

Publicerad:

I fjol körde Rikard N Skoglund 1206 lopp, en siffra som han kommer att slå i år. Med många uppdrag söderut innebär det en hel del restimmar och bara i år har han kört över 8000 mil. 
Nu meddelar Skoglund att han och sambon Lina Bergsström har köpt en villa i närheten av Erikssund, strax utanför Sigtuna. Därmed ska paret sälja Wolmsta Gård i Njurunda, söder om Sundsvall. 
– Det är mest för resorna. Många sena nätter och ofta har det blivit att man har sovit hos Uffe (Ohlsson, i Knivsta). Man är nästan aldrig hemma. Jag har dieselräkningar på 20 000 kronor varje månad och på det här sättet hoppas jag kunna halvera det, säger Rikard N Skoglund. 
– Uffe och jag kör ju nästan samma tävlingsdagar så vi kommer att kunna samåka och tjäna på det. 
Flytten sker 1 februari och den kommer att innebära att kusken kommer att ha cirka 25 minuters bilresa till Solvalla. Men också att Bergsåker finns cirka 30 mil bort. 
– Jag kommer fortfarande att köra på Bergsåker, Dannero och Hagmyren. Det är ingen skillnad. I år har jag ju kört varenda tävlingsdag på Solvalla till exempel. 

Vill sälja till travpersoner

Tror eller hoppas du på att flytten ska innebära någon mer förändring för dig?
– Bra fråga… Nu har jag fått börja köra mycket söderut och på torsdag väljer jag Örebro före Bergsåker till exempel. Det kommer ju att innebära större valmöjligheter för mig och jag kommer att i större utsträckning kunna köra på banorna som ligger längre ner i landet. Men jag har inte fått hybris och flyttar för att ta över världen – jag vill utvecklas. 
Vad händer med hästarna som du har på din träningslista?
 – Villan ligger på gångavstånd från Erikssund, där vi har blivit lovade att få hyra några boxar. Min sambo sköter den biten i första hand, även om vi hjälps åt. Hon är huvudansvarig. 
Vad som ännu inte är klart vem som kommer att köpa Wolmsta Gård, där flera tränare i dag hyr in sig. 
– Vi har inte lagt ut den hos mäklaren än. Jag har gjort en liten intressekoll med lite profiler och det finns några som är lite löst intresserade. Det finns ett intresse från ridsidan också, men min målsättning är att det ska vara en travgård. Bergsåker behöver så många tränare som möjligt. Samtidigt måste vi sälja helt enkelt. 

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

Andra läser också

    ANNONS