Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Sänkta prispengar i Klosterskogen Grand Prix

Foto: Claes Kärrstrand/TR Bild
Klosterskogen står traditionsenligt värd för travtävlingar på påskafton. Foto: Claes Kärrstrand/TR Bild

Krisen i Norge får konsekvenser för det traditionsenliga påsktravet på Klosterskogen. Förstapriset i banans Grand Prix sänks från en kvarts miljon till 125.000 norska kronor. Det är den lägsta nivån sedan 2003.

Publicerad:

1989 kördes den första upplagan av Klosterskogen Grand Prix. Sedan dess har prispengarna både höjts och sänkts flera gånger. Mest fick vinnarna mellan 2007 och 2012, då förstapriset uppgick till 400.000 norska kronor.

Fjolårets segrare, Gigant Invalley, belönades med 250.000 norska kronor, men till årets upplaga är den summan halverad.
– Det är ingen önskvärd utveckling, men det har med ändringarna i ramvillkoren att göra. Vårt anslag har sänkts till 9,3 miljoner och då är det naturligt att skära i påsktravet, säger Klosterskogens vd, Glenn Anda Pettersen, till Trav og Galopp-Nytt.

Tävlingsdagens tre andra storlopp – de som körs för att hedra Moe Odin, Thai Tanic och Habib – drabbas också av nedskärningen, skriver TGN. En god nyhet finns dock att presentera: vinnaren av Klosterskogen Grand Prix får i år ett wild card till Copenhagen Cup.
–  Det samarbetet kommer att göra påsktravet mer attraktivt, säger Glenn Anda Pettersen.

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

Andra läser också

    ANNONS