Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

ST:s sportchef: "Erbjuder tränarna en väg ut"

Foto: JEANNIE KARLSSON/TR BILD
Petter Johansson är sportchef på Svensk Travsport. Foto: JEANNIE KARLSSON/TR BILD

Svensk Travsports sportchef Petter ­Johansson svarar på Admir Zukanovic kritik. 
– Vi erbjuder tränarna en väg ut. ­Pressen om att starta hästen kommer troligtvis från annat håll, säger han. 

Publicerad:

ST har sedan 2014 drivit projektet Banskötsel 2017. Syftet har enligt förbundets hemsida varit att utveckla en ”modern och kostnadseffektiv banskötsel” för samtliga svenska travbanor. Det ska i sin tur leda till ett skonsamt tävlande för hästen. 
– Vi håller i utbildningar och jag tycker generellt att vi har bra underlag i Sverige. De senaste 1,5 månaderna har vi dock haft extremt väder och det är något som varit svårt att gardera sig mot, säger han.
Petter Johansson förstår om många tränare känner pressen och stressen att starta sin häst även om förhållandena inte alltid är tipptopp. 
– Men det där tror jag mest beror på tryck från hästägarna. Vi vill underlätta så mycket som möjligt och erbjuder tränarna handlingsfrihet att stryka en häst för dåliga banförhållanden, särskilt om han haft problem med sen- och ligamentskador, utan att den beläggs med start­förbud, säger han.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS