Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Svante ändrar på Calwin

Foto: THOMAS GUSTAFSSON/ALN
Svante Ericsson hoppas att få en segerbuektt till midsommarbordet. Foto: THOMAS GUSTAFSSON/ALN

Svante Ericsson kör till Hagmyren med en häst idag. Calwin ska få en genomkörare inför Jarlsberg Grand Prix, men Solvallatränaren berättar att det inte är tänkt att bli något passivt upplägg.

Publicerad:

Fyraårige Calwin har inte startat sedan slutet av april, då hästen var sämre i ett lopp på Åby.

– Han har fått tagit igen sig lite och ska nu starta för att få en genomkörare i kroppen inför Jarlsberg Grand Prix om ett par veckor. Hästen känns fin och jag har kört 1.22 full väg med honom som snabbast, berättar Svante Ericsson på väg till Hagmyren.

Är det någon risk att du bara kör ett preparélopp idag med tanke på det?

– Nej, tanken är att han ska få en rejäl genomkörare för att gå framåt till den starten. Fast från bakspår blir det att köra till slut.

Det kommer att bli en hel del förändringar på hästen till den här starten.

– Vi kommer att köra med skor, men vi sätter på honom en jänkarvagn för första gången hos mig. Sedan kommer han att gå med norskt huvudlag, det har han gjort tidigare hos mig, men vi har aldrig ryckt det, hälsar Svante.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS