Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Jon Walter Pedersen blir ny vd på Åby

Foto: MALIN ALBINSSON / TR BILD
Jon Walter Pedersen. Foto: MALIN ALBINSSON / TR BILD

Åbytravet får en ny tillförordnad vd vid årsskiftet. Sportchefen Jon Walter Pedersen får ökat ansvar.

Publicerad:

Förra hösten fick dåvarande vd, Johan F Lundberg, lämna sitt uppdrag med omedelbar verkan och Kenneth Thollström, som tidigare lett verksamheten, blev tillförordnad vd. Nu meddelar Åbytravet att organisationen förändras från årsskiftet.

Sportchefen Jon Walter Pedersen behåller sin sportchefsroll men blir också tillförordnad vd från 1 januari 2021.

“Behöver omorganisera”

– Vi kommer att behöva omorganisera lite vilket innebär att jag får större avlastning från sportkontoret. Jag kommer dock inte att ha hand om restaurangverksamheten, Åby Mat & Möten, utan där är fortsatt Kenneth ansvarig. Han kommer också att vara behjälplig i den mån jag behöver för en tid framöver. Det är lite speciellt då det var Kenneth som var med och tillsatte mig som sportchef, så jag har bland annat honom att tacka för att jag fick chansen från första början.

Så vill han rikta fokus

• Var det givet att tacka ja?
– Nej, inte helt givet av just skälet med arbetsbelastning. Jag fick fundera lite och nu känns det som att vi har ett bra upplägg. Från början blir det kanske inte några jättestora förändringar från mig sida men över tid är målet att kunna sätta min prägel på verksamheten. Åby har haft intensiva år av utveckling på anläggningssidan och min målsättning är att fokusera mer på sporten och se till så att det segmentet utvecklas och fortsatt är omtyckt av aktiva. 

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.