Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Här är boken om Berndt Lindstedts karriär

Foto: TR BILD/MONTAGE
Berndt Lindstedts biografi kommer lagom till Elitloppet. Ett lopp som Lindstedt vunnit med både Dart Hanover och Pershing. Foto: TR BILD/MONTAGE

Biografin över Berndt Lindstedt är här. Med anekdoter, bilder och röster från andra skildras en karriär långt utöver det vanliga.

Publicerad:

Boken har titeln Från Katrineholm till hästsportens svenska och internationella Hall of Fame och är skriven av Andreas SlättHasse Svennehed samt huvudpersonen själv. Deras arbete har pågått i över två år och blev klart lagom till Elitloppet.

– Det känns perfekt att släppa biografin nu eftersom Berndt är så förknippad med Solvalla, säger Svennehed.

Förutom historier som tidigare aldrig berättats får läsaren veta vilka som är Berndt Lindstedts favorithästar genom åren. Här finns också utförlig statistik samt röster om Lindstedt från ett 40-tal stora travprofiler.

– De texterna har Berndt faktiskt inte fått se i förväg. Det får han göra först när han får boken i sin hand vid en middag i kväll (läs: i går), säger Svennehed.

Berndt Lindstedt är en av travvärldens största genom alla tider. Han har vunnit det mesta som går att vinna och är invald i Hall of Fame i både Sverige och USA. Här hittar du mer information om hans biografi.

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.