Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Svante Båth startar insamling till outridern Camilla Olsson

Foto: TR BILD
Svante Båth och outridern Camilla Olsson med hästen Simon. Foto: TR BILD

Outriderhästen Simon skadade sig så allvarligt under lördagen att han tvingades avlivas.
Nu har Svante Båth startat en insamling i hans namn till ägaren Camilla Olsson.

Publicerad:

Den allvarliga olyckan skedde på Axevalla under lördagseftermiddagen när hästen Simon skulle utföra sitt uppdrag tillsammans med sin ryttare Camilla Olsson: Fånga in en löshäst.
Han skadade sig så illa att han fick transporteras till djursjukhuset i Skara där hästen avlivades.

Reaktionerna, i form av kondoleanser, var enormt omfattande i sociala medier under lördagskvällen. Nu har A-tränaren Svante Båth startat en insamling i Simons minne.

Jag vet att inga pengar i världen kan ersätta Simon men vill ändå på något sätt visa uppskattning och startar därför en insamling i hans namn som oavkortat går till hans ägare/ryttare Camilla”, skriver Båth på sin hemsida.

Han skänker själv 5.000 kronor och skriver att han gärna vill se Camilla på travbanorna framöver med en ”ny Simon” som kan vara behjälplig när olyckor sker.

Läs hela inlägget av Svante Båth på hemsidan där detaljer kring insamlingen också finns.

“Värsta dagen i mitt liv”

Camilla Olsson bad under lördagen om förståelse för att hon behöver smälta vad som hänt. Under söndagsförmiddagen skrev hon följande på fin Facebook:

“Tack för alla meddelanden. Jag är helt förstörd, som en mardröm. Värsta dagen i mitt liv. Simon var så älskad av alla.”

ANNONS

Ämnen i artikeln

Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.