Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Martin Fälling blir spaningsledare på Svensk Travsport

Foto: Pressbild/Svensk Travsport/Maria Holmén/TR BILD
Martin Fälling, 43, och en arkivbild från Elitloppet 2020 med antidopingpersonal i arbete. Foto: Pressbild/Svensk Travsport/Maria Holmén/TR BILD

Svensk Travsport rekryterar i jakten på fuskare.
7 mars kliver Martin Fälling, 43, in som spaningsledare i antidopingteamet.
– Han har spetskompetens inom operativt arbete, säger utredningschefen Mattias Falkbåge i ett pressmeddelande.

Publicerad:

Under de senaste åren har förbundet förändrat och förstärkt personalstyrkan som arbetar med antidopingfrågor. Nyligen rekryterades hunden Lykke som är tränad till att upptäcka otillåtna preparat. Mattias Falkbåge är utredningschef sedan ett år tillbaka och har bland annat förflutet som polis liksom utredaren Jesper Holm.

Samma bakgrund har den nya värvningen Martin Fälling. Han har erfarenhet av spaningsarbete och får titeln spaningsledare. 

– Den delen är viktig att stärka upp i arbetet för hästvälfärden och i kampen mot de som försöker dopa sina hästar, säger Falkbåge i ett pressmeddelande.

“Lirka på de operativa metoderna”

– Jag ser flera likheter med det jobb jag nu ska företa mig och det som jag tidigare gjort inom polisen. Den stora utmaningen, som jag ser nu, kommer att bli att vrida och lirka på de operativa metoder som finns inom ramen för Svensk Travsports regelverk, jämfört med polisens, så att åtgärderna underlättar den redan befintliga utredningen, säger Martin Fälling i pressmeddelandet.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.