Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Hästskojarna – travets hetaste just nu

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Ulf Ohlsson. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Välkommen till Hästskojarna. Här berättar vi om allt i hästväg – men också om det märkliga djuret som kallas människan. Vi hyllar hjältarna och berättar om tabbarna.

Publicerad:

1. Rivstarten

Alla lopp ska köras. För Ulf Ohlssons del handlade det om sju när det vankades lunchtävlingar i Östersund. När allt var klart hade han vunnit sex lopp. Smakstarten på det nya året innebar i skrivande stund att Ohlsson toppar listorna med 25 i segerprocent efter 16 segrar på 65 uppsittningar. 

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Magnus A Djuse. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

2. Ny söndagssuccé

Magnus A Djuse inledde årets första söndag med att vinna tre lopp inom GS75 på Umåker. En vecka senare var det dags igen, den här gången i Bollnäs. Hans segervapen var Klack Blixten, Ingesson och Pyssel. 20-åringen har redan vunnit nio lopp i år.

Foto: MATILDA ÖHRMAN / TR BILD
Manchego. Foto: MATILDA ÖHRMAN / TR BILD

3. Vändningen

Tack och hej, hette det i fjol. Nu är det andra tongångar. Tidernas snabbaste sto Manchego, tycks gå mot en ny tävlingssäsong trots allt. ”Det finns ingen anledning att sluta” sade Nancy Takter till kanadensiska Trot Insider och uppmuntrade samtidigt banorna att ordna starttillfällen för äldre. 

Foto: DAVID SCHREINER / TR BILD
Algot Zonett. Foto: DAVID SCHREINER / TR BILD

4. Hildas revansch

Redan 2008 lämnade Hilda Zonett sin första avkomma. Men det dröjde fram till januari 2021 innan hennes första miljonär klev fram – sexårige Algot Zonett. Flera syskon är i gång och tävlar och nu laddar treåriga StinaAlvina Zonett och tvåårige Allan Zonett inför sina tävlingskarriärer. Precis som Algot håller de till hos Daniel Wäjersten. 

Foto: MALIN ALBINSSON / TR BILD
Robert Bergh. Foto: MALIN ALBINSSON / TR BILD

5. Avstickaren

Vad gör man när man har startklara barfotahästar i stallet? Skickar dem till Danmark. Ja, så gjorde i alla fall Robert Bergh i fredags. Fem hästar kom till start på Charlottenlund och Bergh vände hem till Sverige med två segrar, en tredjeplats, en fjärdeplats och en diskvalifikation i bagaget. 

Foto: LENA EMMOTH / TR BILD
Aetos Kronos. Foto: LENA EMMOTH / TR BILD

6. Blågult

Inga svensktränade hästar i Prix d’Amérique. Däremot får vi passa på att vifta med flaggan i samband med andra lopp på Vincennes. Som nu till helgen när både Jerry Riordans Aetos Kronos och Robert Berghs Power tar sig an kullkamraterna nere på kolstybben i Prix de Croix. 

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Under The Counter och Christina A Hande. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

7. Debuten

Joakim Elfvings Under The Counter tog en tredjeplats i montéloppet Prix de Sully i helgen. Det var hästens andra framträdande på kolstybben, men ryttaren Christina A Handes första. Till vardags arbetar hon som skötare i Jörgen Westholms stall. 

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Bahia Quesnot. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

8. Draget

Har Junior Guelpa hittat den perfekta uppladdningen för Bahia Quesnot? En vecka innan Prix d’Amérique ska hon, enligt tilltänkte ryttaren Matthieu Abrivard, ut i montéloppet Prix de Cornulier. Särskilt spännande blir det med tanke på att hon har blivit diskvalificerad i tre av fyra starter under sadel.

Foto: THOMAS BLOMQVIST / TR BILD
Nordiska travmuseet i Årjäng. Foto: THOMAS BLOMQVIST / TR BILD

Utsparkad

Men egentligen insparkad. Tusenklubben tar plats här för andra veckan i rad. För den lever vidare, i Årjäng. Frågan som kvarstår är om stormen möjligen kunde ha gått att undvika genom en liten stickprovsundersökning? 

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.