Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Hagmyren satsar på travskolan – Matilda ny chef

Foto: TR BILD
Matilda Persson. Foto: TR BILD

I fjol blev Matilda Persson, 24, vinnare i ATG:s Drömfonden.
Under två års tid har hon arbetat som hästskötare hos Fredrik Persson.
Nu är hon ansvarig för travskolan på Hagmyrens travbana.

Publicerad:

Matilda är ett välkänt ansikte, trots den mycket problematiska diagnosen Complex regional pain syndrome (CPRS) gav hon inte upp travsporten. Hon amputerade sitt ena ben och har kört lopp i specialsulky och arbetat som hästskötare.

Saknade hemmiljön

Efter två år i sydöstra Sverige har hon nu vänt hem till Hudiksvall.

– Jag trivdes jättebra hos Fredrik Persson, hade väldigt kul på jobbet och utvecklades. Däremot var det bara jobbet jag hade där nere så jag ville komma närmare mina egna hästar, familj och vänner. I onsdags började jag som ansvarig för travskolan på Hagmyren, säger hon.

Så lyder hennes plan

Vad ska du göra för att locka fler och göra travskolan attraktiv?

– Visa att sporten är för alla, ung som gammal, med eller utan hästbakgrund. Jag vill åka ut till skolor och berätta om sporten. På Hagmyren har vi också en anpassad vagn för rullstolsbundna.

“Nysatsning”

– Tidigare har vi haft ungefär 40 stycken som har varit med på travskolan. På slutet har det varit runt 20. Nu gör vi en nysatsning på travskolan och det känns bra att vi lyckats knyta Matilda till oss, säger Mats Sahlén, sport och arenaansvarig på Hagmyren.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.