Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Joakim Svensson:
"Dags för Travronden att gå på röda mattan – igen"

Publicerad:

Detta är en kommenterande text. Skribenten svarar för analys och ställningstagande i texten.

Det är galatider.
Alltså all anledning för travsporten att sträcka på sig igen.

Det har gått några månader sedan Björn Goop blossade upp som en av favoriterna till Jerringpriset för sin egen och Readly Express insats i Prix d’Amérique. Travronden engagerade sig under #GoGoop och skrev mer än en artikel där vi lyfte fram prestationen, vad som krävs för att vinna det klassiska storloppet och varför han borde premieras.

Det slutade med en fjärdeplats för travsportens fixstjärna och en fin prisplakett för Travronden från världskongressen i trav 2019.

Nu rullas den röda mattan ut för travsporten igen. Denna gång är din travtidning nominerad i inte mindre än två av åtta kategorier vid Tidskriftsgalan på Cirkus i dag onsdag. Endast ett annat förlag har lika många nomineringar till digitala priser och bara miljardjättarna Bonnier Tidskrifter och Aller Media kan konkurrera i totalt antal.

Det är inte illa.

Så sent som 2017 vann vi priset som ”Årets digitala tidskrift” i Sverige för vår förmåga att växla och växa i en tid av konjunktursmotvind.

Nu står vi återigen nominerade i samma kategori med motiveringen:

”Förmågan att ständigt överträffa sig själv. Den har Travronden. Trots stora framgångar de senaste åren fortsätter tidningen sin digitala resa. Travronden har med utvecklad spelinformation dubblerat sin trafik på bara ett års tid. Detta tack vare en dedikerad redaktion som ständigt fortsätter att utvecklas och som verkligen förstår sin målgrupp och lever och verkar mitt i den.”

Den andra nomineringen har vi i kategorin ”Årets utvecklare”, där TR Dev tävlar mot andra tidskrifter. Motiveringen lyder:

”Travronden anpassade verktygen till verkligheten genom att bygga upp ett helt eget CMS för datadriven publicering. När travdata förvandlas till både sajt, papperstidning och paket som säljs till spelbolag är det med en tydlig affär som Travronden Spel har tagit steget in i den digitala världen.”

Bakom nomineringarna ligger som så ofta ett enormt arbete. Den kulturella resan vi har gått igenom de senaste åren är inget annat än häpnadsväckande och avgörande. Utan ett starkt och enat lag med talanger och stjärnor hade det aldrig varit möjligt. För om man ska lyfta fram någonting som tagit den 87-åriga tidningen Travronden till den digitala prisjakten i Tidskriftssverige så handlar det just om redaktörerna, reportrar, redigerarna, fotograferna, krönikörer, utvecklarna, projektledarna… och deras förmåga att samarbeta över gränserna och den gemensamma visionen: Att få fler att älska trav.

På onsdag kväll tar vi med våra drömmar till borden på Cirkus.

Håll tummarna!

ANNONS


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS