Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Joakim Svensson:
"Därför publicerar vi Matildas egna ord i tidningen"

Publicerad:

Detta är en kommenterande text. Skribenten svarar för analys och ställningstagande i texten.

Travrondens berättande ska beröra.
Precis som Matilda Perssons livsresa gör.

Därför publicerar vi i dag ett gripande blogginlägg från vinnaren av ATG Drömfond 2019.

Det har redan hunnit gå några månader sedan Matilda Persson, 22, röstades fram av folk och jury till vinnare i ATG Drömfond 2019 – ett samarbete mellan just ATG och Travronden för främja psykisk och fysisk hälsa och motverka utanförskap. För det tilldelades hon 100 000 kronor till att förbättra sina förutsättningar som hästskötare hos Fredrik Persson i Kalmar.

– Jag lever ju för travet och tycker att allt är så himla roligt med det, sade hon till Travronden i samband med tillkännagivandet.

Med sin anda och ambition har Matilda Persson gång på gång visat att mycket är möjligt. Hon bryter ny mark och låter ingenting stå i sin väg. Men det har inte varit en enkel resa.

Som elvaåring konstaterades det att hon led av nervsjukdomen CRPS som innebär en intensiv smärta som utlöses vid beröring av drabbade kroppsdelar. Det ledde till slut till amputering av benet i slutet av 2017. I dag har hon kämpat sig tillbaka till vardagen och är tacksam för allt stöd hon får, och fått, på resan dit.

Travronden har vid flera tillfällen skrivit om henne och så sent som förra veckan gjort Matilda Persson själv en uppskattad och uppmärksammad sammanfattning av de tre senaste åren i sin populära blogg på skogsrusset.se. Det bär vittnesmål om mod, kraft och ambition.

I dag har vi fått möjlighet att dela med oss av inlägget i sin helhet till alla läsare av Travronden. Jag tycker du ska ta chansen och läsa det i tidningen eller i hennes egen blogg, du också.

ANNONS


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS