Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Joakim Svensson:
"Ibland blir det "fel" i en papperstidning fast ingen har gjort fel"

Publicerad:

Detta är en kommenterande text. Skribenten svarar för analys och ställningstagande i texten.

Ur led är papperstiden.
Tur digitalt ger oss nya möjligheter.

En gammal tidningsmakare på en av Sveriges största tidningar sa en gång till mig: ”När du väl lämnat tidningen till tryck står allt som händer i världen utom din makt”. Den sanningen gäller fortfarande och ibland svider den lite extra. I dag är en sådan dag.

I den tryckta utgåvan av Travronden – som i dag landar i butiker och brevlådor runt om i Travsverige – kan du i panelen läsa att våra reportrar Jens Oscarsson och Mattias Holmgren önskar att se ”pansarvagnen Aubrion du Gers” i Hugo Åbergs Memorial. I samma tidning hittar du inte en enda rad om den franske elitloppstvåans tragiska bortgång.

Det beror förstås inte på okunskap eller ouppmärksamhet från Travrondens redaktion (eller redaktörer). Det beror helt enkelt på att vi lämnade papperstidningen till vårt tryckeri innan den stora nyhetshändelsen som slutade med att Aubrion du Gers olycksaligt dog. På Travronden.se kan du läsa Jean-Michel Bazires egna ord om sin ögonsten, vad som egentligen hände vid träningspasset på gården och vad vår reporter Mattias Holmgren (ja, samma reporter som ovan) känner i hjärtat när en storslagen häst lämnar oss.

Som sagt: Det är inte alltid roligt att göra ett gott dagsverke när man två dagar efter lämning tvingas slå upp den tryckta utgåvan och läsa vad man skrivit. Saker och ting händer. Saker och ting förändras. Och du kan inte göra något åt det. Ibland blir något som var så rätt plötsligt så fel. Tur i otur då att den digitala världen har gått framåt de senaste 20 åren, och att Travronden dagligen når över 100 000 travintresserade människor, så att jag kan skriva om detta och du också läsa om vad som hänt direkt när det händer på Travronden.se.

Vila i frid Aubrion du Gers. 

ANNONS


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS