Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Joakim Svensson:
"Mitt i svåra coronatider får Travronden en glädjande nyhet"

Publicerad:

Detta är en kommenterande text. Skribenten svarar för analys och ställningstagande i texten.

Coronatiderna fortsätter att härja med oss – och alla andra.
Mitt i eländet skapas också en och annan viktig möjlighet.
Som att Paris Turf väljer att samarbeta med Travronden när den franska travsporten släckts ned.

Fotbolls-EM, Ishockey-VM, Premier League, NHL. Listan av enorma sportevenemang som ställs in eller skjuts upp växer sig längre för varje dag. 

Travsporten i Norge, Danmark, Finland och Frankrike har gått samma öde tillmötes och allt tävlande är för närvarande inställt i dessa länder, vilket kommer att få förödande konsekvenser för många av våra grannländer.

Den svenska travsporten fortsätter att tävla enligt de direktiv och rekommendationer som Folkhälsomyndigheten och svenska regeringen har satt upp, vilket betyder att intresset för att spela in till Sverige har ökat väsentligt de senaste dygnen.

Det märks inte minst på medier i andra länder där flera av de stora aktörerna i dagarna har valt  att kontakta TR Media (och dess medarbetare), som ger ut tidningen Travronden, för att etablera nya samarbeten. Ett av dem är mellan Spelvärde och norska Rikstoto, ett annat är mellan franska Paris Turf och Travronden. Du kan läsa mer om det utbytet här detta.

För mitt i dessa svåra coronatider ska ingen tro att svenska medier, som Travronden, är undantagna från den analkande ekonomiska krisen som sköljer över samhället. Vi har redan drabbats av nedstängda flygplan till nordliga delar av inlandet, Gotland och norra Norrland, vilket får negativa konsekvenser för 1000-tals av våra prenumeranter, och de senaste dagarna har svenska annonsörer flaggat för en kraftig inbromsning av reklamköp. Tidningsutgivarna (TU) menar att det kommer att krävas ett krispaket för att rädda fler än en aktör i den blödande mediebranschen.

I Travrondens fall är det ingen häst på isen ännu eftersom vi, de facto, har lyckats med bedriften öka vår totala kundkrets med nästan 1500 prenumernanter sedan årsskiftet och dessutom verkar vår prisbelönta spelinformation vara hyfsat eftertraktat, även på den europeiska travspelsmarknaden. Det är något att glädjas åt i dessa utmanande tider.

Tack för att du stöttar oss!

ANNONS


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS