Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Joakim Svensson:
"När vi upptäcker världen tillsammans – vilken succé!"

Publicerad:

Detta är en kommenterande text. Skribenten svarar för analys och ställningstagande i texten.

Det började som en småtokig idé.
Det blommade ut till överfylld succé.
Så vi säger väl det: Travrondens resor kommer tillbaka nästa år också.
Välkommen att följa med TR Travel du också!

Flygdammet har knappt lagt sig. I veckan avslutades Travrondens andra läsarresa, och den första riktigt stora gruppturnén, när 45 resenärer landade på svensk mark efter åtta oförglömliga dagar på andra sidan Atlanten.

Under ledning av ciceron Michael Demmers har de besökt den årliga auktionen Lexington Yearling Sales, där Greenshoes helbror såldes för rekordbelopp, och sett det klassiska loppet Kentucky Futurity på plats, där svenskhoppet Greenshoe infriade förväntningarna och vann på 1.09,1/1609 meter.

Under resan har sällskapet hälsat på färske världsrekordinnehavaren Six Pack på nära håll och varit på studiebesök på flera anrika ställen som Menhammar på Stoner Creek Stud och ACL Farms. Många har  fått skaka hand med legendarer och storheter som Åke Svanstedt, Margareta Wallenius-Kleberg, Anders Ström, Anette Lorentzon och självaste legendaren John Campbell. Några har även tagit chansen att köra träningsjobb på klassiska The Red Mile tidigt på morgonkvisten.

Kort och gott; En upplevelse i världsklass.

Bakom kulisserna finns en enorm mängd arbete. Det handlar inte bara om planering, biljetter och bussbokningar utan minst lika mycket om engagerat reseledarskap.

– Jag har fått samtal sent på lördagskvällar om vad det blir för frukost vid mellanlandningen i Paris, säger en skrattande Johan Bergman, en av de drivande redaktörerna bakom resan.

För ett år sedan fanns inte Travronden Resor, mer än som en vild idé. Målet med Lexington var ambitiöst. 40 resenärer skulle fångas in, men platserna blev snabbt fullbokade och till slut var det hela 45 läsare och kunder som valde att åka med..

En av resenärerna skriver:

”Jag hade förmånen att åka med till Lexington via TR Media. Något jag verkligen inte ångrar, en av de roligaste och trevligaste veckor jag varit med om. Ett härligt gäng som åkte och det var mycket skratt, gamla historier och allmänt trevliga dagar och kvällarMichael Demmers är en ypperlig reseledare liksom Bergman och Jalsborn, alltid glada och hjälpsamma. Jag hoppas ni får ’blodad tand’ och att det blir fler resor, alla jag pratade med var mycket nöjda.”

Fantastiskt kul och precis vad syftet och målsättningen med arrangemanget är och har varit. Nämnde Bergman och Markus Jalsborn, annonschef på Travronden, har gjort ett förträffligt arbete.

– Det har varit en helt fantastisk resa, bättre än man vågat hoppats på. Hela gänget blev snabbt som en enda stor familj, riktigt skoj, säger Markus Jalsborn.

• Vilka var höjdpunkterna?

– Bortsett från travtävlingarna med svenska framgångar och auktionen så var alla studiebesök väldigt uppskattade. Givetvis extra plus i kanten när vi besökte Menhammars gård där vi blev bjudna på lunchbuffé. Vem hade trott att man skulle dela middagsbord med storheter som Margareta Wallenius-Kleberg och John Campbell? Alla var helt lyriska efteråt och kunde inte sluta prata om det, säger Markus Jalsborn.

• Den stora frågan, från våra läsare är nu, kommer ni tillbaka med nya resor nästa år?

– Med all den positiva feedback vi fått och den uppskattning man känner är det självklart att vi måste satsa vidare på det här spåret. Vi vill få fler att älska trav och sådana här resor är helt klart ett steg i rätt riktning, säger Markus Jalsborn.

Fotnot: Om du också är nyfiken på våra resplaner föreslår jag att du följer oss i våra kanaler eller kontaktar markus.jalsborn@trmedia.se.

ANNONS


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS