Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Joakim Svensson:
"Nu är det jul…Vinternummer igen, Vinternummer igen, Vinternummer igen"

Publicerad:

Detta är en kommenterande text. Skribenten svarar för analys och ställningstagande i texten.

Visst har man längtat?
Nu kommer den.
Ä-n-t-l-i-g-e-n!
Travrondens Vinternummer är på väg ut i gård och stuga.

Det har gått ett år sedan vi senast satt här och väntade, trånade och längtade.
Mycket har hunnit hända.
• Readly Express vann Prix d’Ameriqué.
• Ringostarr Treb tog hem Elitloppet.
• Atlanta segrade i Hambletonian.
• 
Samtidigt vinkade Olle Goop farväl till tävlingssulkyn och Jimmy Takter berättade om att han skulle dra sig tillbaka.
• 
Legendarerna S.J.’s Photo och ”Goya” lämnade jordelivet. Vila i frid.
• 
Och i dagarna står Björn Goop nominerad till Jerringpriset (#GoGoop) och den omtalade spelomregleringen står alldeles inför fastudörren.
Ja, det har varit ett händelserikt år.
Allt detta har Travrondens redaktörer, fotografer och skribenter gjort ett tappert försök att sammanfatta i en årsberättelse. Det slutade med en 2-7-6 sidor mastig läsfest som vi kallar Vinternumret och som många tycker är årets julklapp varje år.
På onsdag, alltså i morgon, landar den i 10 000-tals brevlådor och butiker. Många lär vilja rycka av plasten runt den direkt för att spana, läsa och bläddra i vår tegelsten. Det är inte svårt att förstå.
Bakom det ligger ett hästjobb, utan dess like. Utöver den 100 sidor tjocka tidningen med uppemot 50 sidor om sport och nära 50 sidor spelinformation som vi numera ger ut varje vecka har våra travälskande redaktörer och korrespondenter runt om i landet lyckats knåpa ihop en rejäl långläsning.
Det bästa? Den ingår i din prenumeration, oavsett som du är 1-dagars, 2-dagars eller digital kund, och på sättet som du valt att ta del av våra produkter

På omslaget har vi i år valt – Daniel Redén. Jag tror det är första gången i mannaminne som vi väljer att ha endast en 2-bent profil där. Det finns fler skäl till det. Inte minst för att travtränaren plockat fram en lång rad topphästar på kort tid, varav en är världens just nu kanske bästa (ja, jag menar Propulsion). Bilden är tagen i hemmamiljö och den svala vinterluften är dekorerad av röd rök. Mästerverket är taget av allas vår mästerfotograf, Thomas ”Blomman” Blomqvist, och den fångar onekligen ögat, precis som ett härligt och attraktivt omslag ska göra.
Han är förstås inte ensam om att ha producerat innehåll och ritat sidor. I tidningen läser du texter av Niclas Andersson, Wilhelm Askebring, Ulf Bertilsson, Even Elvenes, Dennis Engelbo, David Grudd, Christoffer Hansson, Rickard Hansson, Lars-Johan Holm, Richard Hjellström, Sofia Hjortsberger, Johan Jernroos, Mattias Holmgren, Fredric Lindman, Stig Lindmark, Jonas Möller, Sofia Nyström, Jens Oscarsson, Anton Pettersson, Tony Ryttar, Patrick Sjöö och Anton Stöckel. Landet runt har skrivit av våra kära korrespondenter som Torbjörn Enmark, Mårten Eriksson, Marja och Timo Mahlamäki, Björn Martinsson, Jerry Nilsson, Mats Persson, Ingemar Sterner, Kenth Pettersson, Magnus Strömsten, Torbjörn Sundberg och Lennart Sundwall. Bilderna har tagits av bland andra Thomas Blomqvist, Micke Gustafsson, Lars Jakobsson, Maria Holmén och Matilda Öhrman. Ritat sidor har Jonathan Grudd och Andreas Jönsson gjort. Sålt annonser har Johan Bergman och Markus Jalsborn gjort. Redaktörer för magasinet är Patrik Nord och Johanna Reimers.
Ja, ni hör, det är en och annan som bidragit till att förverkliga detta.

Vilka har vi mer träffat då? Det är en långa kavalkad av kända profiler, doldisar, rekordmänniskor och stjärnskott. Att gå igenom alla, som man ju vill göra, skulle ta alldeles för lång tid och vore kanske att avslöja lite fööör mycket, men för att nämna några av huvudpersonerna som du får möta så har vi fördjupat oss i samtal och intervjuer med: Jimmy Takter som säger sig ha gjort sitt som tränare, de bästa Gooparna och tusenkonstnären Tristan Sjöberg. Vi reste till Dalarna för att träffa Emilia Leo…och hennes mamma och vi fångade tre generationer av derbyvinnare på samma bild. Dessutom blir det så klart ranking av alla hästar, knep och knåp och alla rekord som slogs under året som gick.
Kort och gott; I Travrondens Vinternummer finns något för dig, dig, dig och dig. För alla.
Välkomna att avnjuta årets fetaste magasin – alla kategorier!
Trevlig läsning!

Psst. Hör gärna av dig till mig med vad du tycker är bra och vad vi ska fortsätta att förbättra för att du ska fortsätta längta efter Vinternumret även nästa år.

ANNONS


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS