Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Joakim Svensson:
"Nu har vi lyssnat på er – och gör mer Landet Runt igen"

Publicerad:

Detta är en kommenterande text. Skribenten svarar för analys och ställningstagande i texten.

Det är nu det smäller.
Bana efter bana har sin största och mest påkostade tävlingsdag på ingång.
Låt oss hoppas att publiken hittar (tillbaka) dit.
Som Travronden gör.

”Med handen på hjärtat är travsporten på sommaren väl också anledning till att vi fortfarande håller på.”
Så skrev vår krönikör Hanna Norring i Travronden Sommar – en extra stor tidningsguide inför travsommaren som gavs ut nyligen.
Det är ingen djärv gissning att många aktiva, engagerade och intresserade skriver under på det.
Samtidigt ger en snabb genomlysning av publiksiffrorna under midsommartravet huvudattraktioner ger en kall kår av påminnelse. Dannero och Hagmyren klarar sig fortsatt bra (5000+ personer) medan Rättvik och särskilt Kalmar sliter ont (-5000). Solvallas hyllningslopp till Readly Express blev inte heller någon första succé.
Det är svårt att förneka att det krävs något alldeles extra för att rycka travintresserade ur soffan och få dem att besöka banorna när så få andra gör det. Travet är inte längre samma givna samlingsplats och smältdegel som det en gång var. Vi behöver skapa nya sammanhang och Travronden har, så klart, ett och annat på gång här också.
Sen har vi säkert vår beskärda del i det minskade intresset. Det ska inte förnekas. Med ett sjunkande antal prenumeranter sedan över tio år tillbaka och en krympande genuin intressesfär har vi också tvingats fatta ett och annat svårt beslut kring hur vi bevakar tävlingarna i landet. En gång hade vi korrespondenter på alla tävlingsdagar, men i takt med att tävlingsdagarna ökade och ökade och ökade samtidigt som våra användarenkäter visade lägre och lägre intressegrad till förmån för annan journalistik minskade vi ned omfattningen.
Vi gjorde det nog för mycket.

Nu har vi, återigen, lyssnat på dig och våra användare och kommer under sommaren att göra en extra stor satsning på sommartravet. Det är ju nu de bästa hästarna tävlar, det är ju nu de riktigt härlig tävlingsdagarna genomförs, det är ju nu intresset för travsport ska bubbla. Vår satsning under Elitloppet och på sommarbilaga gav lite mersmak med tacksamma mejl till mig och redaktionen.
Så i det senaste, och kommande nummer, av Travronden kommer vi att utöka rapporteringen och bevakningen av travsporten. Det blir mer av Belker, mer av Bythebook, mer av Conrads Rödluva och mer av Milligan’s School…och alla de andra fantastiska hästarna som nu transporteras runt i Sverige för att förgylla travdagarna som de i Boden, Årjäng, Åmål och Lindesberg.
Man blir glad bara av att låta tangenterna skriva det.

På Travronden.se kommer du att märka utökningen av vår bevakning med fler tävlingsinriktade förhandsreportage och mer omfattande referat efter tävlingarnas slut.
I Travrondens tidning utökas antalet sidor rejält under de kommande månaderna. På utrymmet kommer vi att fokusera på det som händer på och runt omkring banan. Som krydda på det gör vi fler större nedslag än vi gjort på många år.
Bland annat besöker Patrick Sjöö ett mytomspunnet Oviken. Tidigare år har du kunnat läsa om Niclas Anderssons och Thomas Andersson ”jakt” på travets själ i Värmland. Ett vykort i världsklass. Ifjol fick du också följa med på en ”hel” tävlingssäsong i Lycksele tillsammans med samma duo.
Reportagen har blivit uppskattade och i mina ögon borde de också vunnit priser vid travets världskongress och i ytterligare något sammanhang, men priser är som bekant inte allt. Huvudsaken är att du som läser Travronden får vad du söker och uppskattar vårt hårda arbete. Belöningen är att du ger oss möjligheten att fortsätta med det även i framtiden. För inget kan tas för givet. Allt måste förtjänas och vi gör vårt allra yttersta för din skull, varje dag.
Vi hoppas du ska uppskatta vår satsning med mer Landet Runt.
Glad sommar!

Psst. Här hittar du ett supererbjudande på Travronden i sommar

ANNONS


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS