Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Joakim Svensson:
"Nytt lyft för fredagstidningen – mer V75 och större startlistor igen"

Publicerad:

Detta är en kommenterande text. Skribenten svarar för analys och ställningstagande i texten.

Det fanns goda skäl att förbättra fredagstidningen.
Nu har vi gjort det också.
Hoppas du ska gilla det.

I höstas genomförde Travronden den kanske största redaktionella satsningen och omställningen på många år. Efter en rad undersökningar, uträkningar och utredningar lanserades en ny spelsajt, Travronden Spel, som i dag passerat 10 000 unika besökare i veckan, och har varit mycket uppskattad bland våra betalande kunder (Psst. Här får du Travornden för mindre än en krona per dag). Samtidigt förbättrades och utökades vår huvudtidning, alltså den tidiga utgåvan i veckan, ordentligt. Den fick nära dubbelt så många sidor och mycker mer riktig travjournalistik. Som om inte det vore nog plussade vi dessutom på ännu mer spelinnehåll inför V75. Därefter har vi i flera omgångar skruvat på huvudtidningen och nu börjar den också etablera sig hos er prenumeranter. Med det inte sagt är vi, så klart, varken klara eller nöjda, vi kommer att fortsätta att förbättra den och fler nyheter under utveckling samtidigt som jag skriver detta.

Om du har några förslag på vad vi borde göra, tveka inte att höra av er till mig. Några av er prenumeranter är ytterst ambitiösa och intresserade av vad vi har på gång, vilket känns fantastiskt roligt och inspirerande.

Men. Likt alla stora satsningar behöver man också se över vad man gör och se vad man kan prioritera om och kanske också göra annorlunda. Våra resurser är varken outsinliga eller obegränsade, även om vårt gemensamma engagemang och intresse för travsporten inte är långt ifrån, och det är knappast en hemlighet att våra andratidning, den senare utgåvan i veckan, fick stå tillbaka både i omfång och innehåll. Istället för två jämntjocka tidningar gjorde vi den något mindre, gav den tydligare spelfokus och lät den bli en guide inför helgens tävlingar.

Tidigt i våras genomfördes en större utvärdering av den, vilket vi alltsomoftast gör omkring tre månader efter att vi lanserat en större nyhet, och resultaten varierade. En tredjedel av de 432 personer som svarade menade att de är nöjda, en tredjedel tyckte den borde förbättras och en tredjedel tyckte att den borde både förbättras och utökas. Vi har inte heller känt hos helt bekväma med den nya lösningen, men vill ogärna hasta fram nya lösningar innan nyheterna satt sig, och har därför väntat ut reaktionerna. Bland de öppna kommentarerna från er fanns flera svar som pekade på mer läsning och bättre startlistor till V75.

Lagom till Elitloppet är det nu åtgärdat – och släppt. I fredags landade den utökade tidningen med 8 extra sidor i brevlådorna av landets mest travintresserade personer. Som vår produktionschef, Patrik Nord, skriver i redaktionens inledning: ”Nu, i elitloppstider, tittar vi över Helg-tidningen. En mer matig inledning av V75-paketet följer från och med i dag. En upptakt, mer text och större startlistor är några av sakerna. Samt en förbättrad layout på V64-tipsen som rullar under veckorna.”

Jag hoppas ni ska gilla förbättringarna och nyheterna som följer på dem. 

Tack för att du väljer att läsa Travronden.

***

För att prenumerera på Travronden klickar du här eller kontaktar info@trmedia.se för senaste och bästa erbjudande.

ANNONS


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS