Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Joakim Svensson:
"Travronden är ute – då börjar nedräkningen till Elitloppet på riktigt"

Publicerad:

Detta är en kommenterande text. Skribenten svarar för analys och ställningstagande i texten.

Nedräkningen har börjat.

På söndag är det – äntligen! – dags för ett av Sveriges största och mest omskrivna idrottsevenemang. Som vi har längtat, drömt, spekulerat och snackat om vilka som ska få en rosa biljett, vilka som blir utan till slut och vem som till slut får kröna maj med en segerkrans framför publikhavet på Solvalla.

För alla som gillar travsport är det en höjdpunkt att få vallfärda till en sammelsurium av hästfans. I smältdegeln utbyts åsikter, kontakter och ovärderliga känslor kring sporten som engagerar så många.

Tyvärr är bubblan under angrepp. När jag läser evenemangskalendern på SVT ser jag att de inte längre nämner Elitloppet, däremot verkar de ha plats för skidorienterings-EM. Det skulle aldrig hända i Travronden. Däremot kan vi konstatera att det är nya tider och att travet inte längre är bortskämda med synlighet i varken tv, lokaltidningar eller på sajter. Ens i maj. Många väljer bort oss, det och andra saker som slukar tid och kraft.

Hos oss ser vi det som en stimulerande utmaning att få fler att upptäcka oss. I vintras uttryckte vi – i egenskap av sportens tidning – vårt stöd till Björn Goop under Idrottsgalan. Det gav eko som heter duga och när året lagt sig kanske det slår högre än självaste Elitloppet?

Så vill vi ju inte att det ska vara. Vi gör 500 sidor tidning på en veckan för att bevisa annat. När vi nu, ännu en gång, samlas denna härliga travhelg för att följa det 67:e Elitloppet skulle jag vilja be er om en sak. Ta chansen att sprida det positiva ordet om allt fantastiskt det är med hästar (och spel på dem). Vill ni skicka med en Travronden till bästa pris (se trmedia.se/kampanj) blir ingen gladare än mig.

Låt Elitloppet börja!

***

I senaste pappersutgåvan av Travronden smet det igenom tre faktafel. Timo Nurmos har vunnit Derbyt tre gånger, Björn Goop har segrat tre gånger i Elitloppet och Daniel Redén har fyra hästar med i årets Elitlopp. Rätt ska vara rätt. Tack för att ni uppmärksammat oss på det!

***

Travronden har problem med utdelningen i vissa delar av landet på grund av ett systembyte hos vår morgontidiga leverantör MTD. Senaste rapporterna är att felet ska vara under kontroll. Hör av er till oss (info@trmedia.se) om du inte får din tidning, så hjälper vi dig att lösa.

***

Tack för att ni tar er tid!

 

ANNONS


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS