Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Joakim Svensson:
"Travronden har blivit med grupp - häng på du också"

Publicerad:

Detta är en kommenterande text. Skribenten svarar för analys och ställningstagande i texten.

Nu startar Travronden, i samarbete med flera andra varumärken på TR Media. en grupp på Facebook för spelintresseradeVar med i jakten MotAllaRätt.

De naturliga samlingsplatserna sinar.
Nu startar Travronden – i samarbete med flera andra varumärken på TR Media – en grupp på Facebook för spelintresserade.
Jag är med.
Var med i jakten MotAllaRätt, du också.

En stor majoritet av svenska folket använder i dag Facebook för att kommunicera och hålla kontakten med vänner, kollegor och intressanta profiler. Enligt den årliga rapporten ”Svenskarna och internet 2018” är så många som 83 procent av aktiva i sociala medier, vilket är en ökning jämfört med tidigare år. Den dagliga användningen av Facebook har förvisso stagnerat på senare år (fortfarande överlägset störst, särskilt bland 35+), men en del sociala aktiviteter lockar många och just att delta i grupper är starkt.

Travsporten sticker ut där. Precis som Travronden gör.

Många andra publicister har – i stort – tappat hela sin trafik från Facebook, det har inte vi. Ni gillar vad som görs och totalt sett följs vi av nära 30 000 trav- och spelintresserade. Den amerikanska plattformen är fortfarande en av våra största och starkaste externa trafikkällor och ett levande bevis på att trav och spel engagerar på ett osedvanligt vis. Sen är det inte ett okomplicerat samarbete. Alla som följer debatten och diskussionen om yttrandefrihet och utgivarskap vet hur komplext det är att hantera just Facebook.

Samtidigt ska jag erkänna att vi glada för sammanhanget eftersom det skänker hopp om att travet, som förlorat så mycket mark bland aktiva och publik, på senare år fortfarande kan hitta en väg tillbaka till storhetstiden då långt över en miljon besökte tävlingarna varje år.

Numera är det svårt att locka ut folk från tv-sofforna och ned till spelbutiken eller travbana. Att slita dem från vardagen och hitta platser där man faktiskt kan diskutera högt och lågt, dela med sig av sina historier och kanske också bjuda en vän på en och annan ”nästagångare” börjar närmast likna en Sisyfos-uppgift för många.

I TR Medias, där Travronden är en del, uppdrag ingår att få ”fler att älska trav”, det är till och med vår vision. Men utan sammanhang där intresserade slussas in och kan komma i kontakt med hästar och människor är det svårt att nå dit. Därför tittar vi just på olika sätt för att skapa samlingsplatser för nyfikna, bitna, erfarna och kunniga.

I somras drog vi igång med Travronden Resor som blev en braksuccé. Först fyllde vi på en Finlandskryssning, sen tog vi hela 45 personer till Travmeckat Lexington i över en vecka. Nu kommer nästa initiativ. I samarbete med Spelvärde, Travögat och Storavinster startar vi "MotAllaRätt" – en Facebook-grupp för dig som vill bli en vinnare.

Enligt riktlinjerna som tagits fram handlar det ”helt som om spel, sport och trav i litet som stort” där ”en trevlig atmosfär” främjas och där vi ”tänker på hur vi använder språket och är rädda om varandra”.

Profilen som rekryterats för att vara redaktör och administratör för gruppen är Thomas ”Travhuliganen” Andersson, som också är omtyckt tipster i Travrondens tipsgrupp.

• Vad är egentligen MotAllaRätt?

– En Facebook-grupp med fullt fokus på trav, sport och spel. En bra mix av nyheter, tips, tävlingar och så mycket mer.

• Varför ska jag gå med i den gruppen?

– Om man är intresserad av sport i allmänhet eller fotboll, trav och spel i synnerlighet – så är det här den perfekta gruppen att gå med i. Med starka och marknadsledande varumärken i Travronden, Travronden Spel, Överodds, Spelvärde och Storavinster kommer vi att kunna erbjuda en helhet som få eller inga andra grupper kan erbjuda.

• Är det svårt att bli medlem?

– Det är enkelt att bli en av oss på facebook. Klicka bara in på denna länken och ansök om medlemskap.

• Vad kan jag förvänta mig – om jag blir det?

– Innehållet kommer att variera med ett brett spektra, men vi har också fasta publiceringar i gruppen. Dagliga tips till de stora streckspelen som V75, V86 och V64 från Travronden Spel som är gratis. Dessutom kommer fredagarna att nästan uteslutande att vara vikt för kommande V75-omgång.

– Sen är atmosfären oerhört viktig för oss på motallarätt – vi jobbar för att alla medlemmar ska trivas och med det kommer vi också att växa.

Efter några dagars nedräkning skedde den historiska premiären i går. Jag kan lova er att "Travhuliganen" var peppad till max. Det blev också … knökfullt i kön direkt och redan nu har 793 personer valt att ansöka om medlemskap i MotAllaRätt. Vi hoppas så klart att du ska vilja bjuda in dina vänner också. I gruppen just nu hittar du travtips, diskussionstrådar, banguider… och den första vinnaren i vår tävling om matchbiljetter till Sverige-Spanien (grattis, Tomas Wikström!). Och då har vi bara börjat. Mer kommer, mycket mer, var så säkra.

Häng med du också!

ANNONS


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS