Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Äntligen – nu är det premiär för nya Travronden

Äntligen!
I dag lanseras nya Travronden – med dubbla tidningar på onsdagarna och digital kvällsupplaga på fredagar.
Tre veckor in i februari kommer det första nya magasinet.
– Det blir mer av allting, förutom utdelningar i brevlådan, och dessutom till ett mycket lägre pris än tidigare, säger Joakim Svensson, chefredaktör på Travronden.

Publicerad:

Sedan i november har Travronden varje vecka berättat om sin livsviktiga omställning och nya storsatsning på travjournalistik och spelinformation. Det har skrivits mängder av förklarande artiklar, gjorts en tjock informationsbroschyr till travintresserade, skickats ut personliga brev till prenumeranter, provtryckts, genomförts läsarenkäter, gjorts djupintervjuer med lojala och avhoppande kunder, tv-inslag och poster som delats i sociala medier och mer än så.

Den 5 februari, alltså på onsdag, är väntan över.

Då trycks och delas Sveriges nya travtidningar ut.

I Travronden Sport blir det minst 64 sidor med nyhetsfördjupningar i aktuella ämnen, reportage med kända profiler och skickliga amatörer, bevakning av alla större tävlingar och åsikter med några av Sveriges främsta tyckare och experter.

– Vi har flera roliga nyheter som vi väntat in i det sista med att presentera. Det blir mer. Som till exempel en drös nya krönikörer och skribenter av världsklass, nya typer av travjournalistik för aktiva och dessutom djupgrävningar i historien, säger Joakim Svensson, och fortsätter:

– Sedan vet vi att många har efterfrågat en utökad bevakning av de svenska tävlingarna. Där har vi trappat ned för mycket. Nu ökar vi omfattningen rejält igen och gör sidor på alla de större tävlingsdagarna varje vecka. Det blir äntligen en riktig och renodlad sporttidning om trav.

I Travronden Spel, som också kommer att säljas i butik till nytt superpris, blir det minst 72 sidor med mycket mer och bättre spelinformation inför V75 och V86 samt större utrymme för våra ledande experter Jens Sjödén och Daniel Berglund.

– Även Travronden Spel är späckad med nyheter. Det blir nya krönikörer och mer åsikter än tidigare. Mycket mer ”Lira nästa gång” och dessutom uppslag med fler intervjuer inför V86 och V75 samt fullständig spelinformation till hela veckans tävlingar, säger Joakim Svensson och fortsätter:

– Däremot blir det en förändring när det gäller startlistor, ranking, tips och intervjuer inför måndagens och tisdagens tävlingar. De återfinns i Travronden Helg och är därmed endast digitala. Alla prenumeranter har tillgång till e-tidningen som jag rekommenderar varmt.

I Travronden Helg, som endast ges ut digitalt, blir det minst 80 sidor med den allra senaste spelinformationen inför V75 och helgens tävlingar. Här hittar du förutom komplett V75-information på över 30 sidor också Daniel Berglunds långa och populära analyser, unik statistik och alla startlistor fram till tisdag.

– Aldrig tidigare har travsporten haft en aktuell och uppdaterad kvällsutgåva. Nu ger Travronden ut den första på fredagar och vi hoppas att du ska ha stor nytta av den inför lördagens V75, säger Joakim Svensson, och fortsätter:

– Vi gillar att testa nya saker och har förstått att det finns ett intresse av att ha uppdaterad spelinformation och inte enbart förlita sig till det som finns tidigt i veckan. Ingenstans ska du få mer eller bättre om V75 än hos Travronden.

Bara några veckor bort finns också Travrondens första – av totalt fyra per år – tjocka magasin. Först ut är Avelsnumret där du får reportage med uppfödare, intervjuer med aktiva och ägare samt nyhetsfördjupningar i viktiga ämnen och mängder av statistik för dig som vill djupdyka och lära dig mer.

– Våra läsare har ett stort engagemang och intresse för avel. Det vet vi sedan gammalt. Därför gör vi dubbelt så mycket jämfört med förra året, säger Joakim Svensson.

Det stannar inte med det. Samtidigt som de fyra nya tidningarna smiter ut till publiken går vi in i sista fasen av utvecklingen på travronden. se – en helt ny, snabbare och mer modern sajt där du som prenumererar kommer att få både mycket mer och bättre läsning varje vecka är på gång.

– Det är utmanande tider och många tidningar lider svåra förluster. Jag är glad och stolt över att vi kan flytta fram positionerna och fortsätta att satsa för att få fler att älska travsport, säger Joakim Svensson och uppmanar fler att höra av sig.

– Vi har fått drösvis med svar på våra enkäter och varje vecka försöker jag hinna skriva till alla som hör av sig via mejl. Fortsätt gärna kontakta mig på joakim.svensson@travronden.se.

FAKTA

Informationsbroschyr i brevlådan

Alla prenumeranter har fått informationsbroschyren Vår största satsning, där finns svaren på alla de vanligaste frågorna och vad som gäller för dig I veckan ska dessutom du, som har mer än en månad kvar på din prenumeration, ha fått ett personligt brev med din återstående prenumerationstid Har du fler frågor kan du alltid kontakta vår kundtjänst Vi föredrar mejl till info@trmedia se

FAKTA

Så blir nya Travronden i siffror

 • 3 tidningar varje vecka – två tryckta (Travronden Sport och Travronden Spel) och en digital utgåva (Travronden Helg).
 • 224+ sidor varje vecka – 136 trycka och 88 digital sidor.
 • 4 magasin – en ny långläsning i brevlådan var tredje månad (Avels-, Sommar-, Vinnar- och Vinternummer).
 • 160 tidningar varje år – 108 tryckta och 52 digitala utgåvor.
 • 12 500 sidor varje år – 8 500 tryckta (lika mycket om i dag) och 4 000 digitala sidor.
 • Över 3 000 sidor inför V75 – varav 1500 tryckta och 1500 digitala.
FAKTA

Viktiga datum om nya Travronden

 • I december: Informationsbroschyr med allt du behöver veta inför din omställning i brevlådan.
 • 10 december: Vinternumret 2019 dyker upp i brevlåda och butik.
 • I januari: Personligt brev går ut med information om hur din prenumeration påverkas och/eller förlängs vid omställningen.
 • 5 februari: Nya Travronden Spel och Travronden Sport kommer ut för första gången.
 • 7 februari: Nya Travronden Helg kommer ut för första gången.
 • 19 februari: Nya Travronden Magasin kommer ut för första gången.
 • I början av 2020: Nya Travronden.se har premiär

(Psst. Fler nya produkter, tjänster och satsningar är på väg.)

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.