Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Efter körspöförbudet: Joakim Lövgren tar en paus

Foto: MALIN ALBINSSON / TR BILD
Joakim Lövgren berättar för travexpressen att han fått ett stort stöd från travsverige. Foto: MALIN ALBINSSON / TR BILD

Joakim Lövgren valde att inte köra under Jägersros tävlingar på tisdagen. För Travexpressen berättar tränaren att han tar en paus från sulkyn.
– Vi pratade igenom det här beslutet jag och min advokat, har de gjort fel så ska vi göra rätt, sa Lövgren till Expressens utsände.

Publicerad:

Jägersrotränaren har tvingats stryka sig själv från sin senaste styrningar efter länsstyrelsens uppmärksammade beslut förra veckan. Till Expressen berättar han varför.
–  Det blir en konstig signal från mig om jag väljer att köra. Det blir ett principiellt beslut. Vi har ansökt om inhibition, vilket innebär att beslutet hävs med omedelbar verkan och gäller tills vidare. Om det blir så så är jag redo att köra igen annars får jag vänta, säger Joakim Lövgren.

För tidningen berättar Lövgren att han fått ett stort stöd från travsverige.
– Man märker att det är en viktig fråga när många reagerar så hårt som de gjort. Det var längesen travsporten var så enad in någonting. Ofta kan det finnas olika åsikter men här är det en enad front, säger han.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.