Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Daniel Redén har överklagat Stad:s beslut

Foto: TR BILD
Daniel Redén och Maria Croon. Foto: TR BILD

Daniel Redén överklagar Stad:s beslut samtidigt som den utställda mångmiljonfakturan bestrids.
Samtidigt avvaktar Svensk Travsport med besked om fortsättningen. Oavsett vad går fallet Propulsion vidare till Överdomstolen.

Publicerad:

Fredag 24 september kom Svensk Travsports Ansvars- och Disciplinnämnd (Stad) kom med sitt beslut. I det framgick att Daniel Redén dömdes enligt det strikta tränaransvaret för att ha startat en nervsnittad häst.

Ett par timmar senare meddelade Daniel Redéns juridiska ombud, Jesper Arvenberg, att beslutet skulle överklagas. Samma kväll konstaterade Svensk Travsport att anståndet som Stall Zet hade beviljats för fakturan gällande Propulsions prispengar hade gått ut.

Foto: TR BILD
Jesper Arvenberg (arkivbild). Foto: TR BILD

Nu bekräftar Arvenberg att Daniel Redén har överklagat Stad:s beslut och att fakturan på 26,3 miljoner kronor bestrids.

– Det innebär att ärendet hänskjuts till Överdomstolen som kommer att börja förbereda målet och titta på tider, säger Arvenberg.

Blir själva fakturan ett civilrättsligt ärende?

– Det vet jag inte. Det beror på hur Svensk Travsport väljer att göra.

Det kommer att bli följdeffekter av att fakturan är bestridd

Det är en fråga som Maria Croon, vd på Svensk Travsport, inte vill svara på.

– Anståndet har upphört. Hur vi går vidare kommunicerar vi i första hand med den andra parten och inte via media. Det kommer att bli följdeffekter av att fakturan är bestridd. Men det är något jag inte tänker kommentera nu, säger Croon.

Då motparten varit tydlig med att en överklagan skulle komma var det inget oväntat besked för Croon.

– Vi är väl medvetna om att de överklagar och vi har ännu inte beslutat oss om hur vi ska göra. Vi har 14 dagar på oss, alltså till på fredag, att bestämma om vi vill överklaga eller anslutningsöverklaga. Jag har tidigare sagt att jag tycker att Stad:s beslut var balanserat. Nu när processen går vidare får vi förhålla oss till det.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.