Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Svante Båths insamling har dragit in storbelopp

Foto: TR BILD
Foto: TR BILD

I lördags skadade sig outriderhästen Simon sig så allvarligt att han tvingades avlivas. Kort senare startade Svante Båth en insamling till hästens ägare och ryttare Camilla Olsson – en insamling som dragit in stora belopp.

Publicerad:

Den allvarliga olyckan ägde rum på Axevalla förra helgen. I samband med ett försök att fånga in en löshäst skadade sig outriderhästen Simon sig svårt. Han transporterades till djursjukhuset i Skara där man tvingades ta beslutet att avliva honom.

På söndagen startade travtränaren Svante Båth en insamling till minnet av Simon. Där pengarna oavkortat går till hästens ägare och ryttare Camilla Olsson.

På torsdagen hade över 1300 personer skänkt pengar.

– Mottagandet har varit otroligt stort. Folk ute i stugorna har verkligen varit engagerade. Det är över 1300 personer som lämnat ett bidrag och sammanlagt är vi uppe i nästan 350.000 kronor, säger Svante Båth, som själv skänkt 5.000 kronor till insamlingen.

Det är fortsatt möjligt för den som vill skänka pengar till insamlingen att göra det. Men insamlingen avslutas på fredagen.

– Det går fortfarande att skänka pengar, men vi har bestämt att stänga insamlingen vid 15.00 på fredagen, säger Svante Båth.

FAKTA

Så skänker du pengar till insamlingen:

Svante Båth skriver på sin hemsida hur du som vill skänka pengar går till väga.

”Jag vet att inga pengar i världen kan ersätta Simon men vill ändå på något sätt visa uppskattning och startar därför en insamling i hans namn som oavkortat går till hans ägare/ryttare Camilla.

Jag börjar med att lägga 5.000 kr. Skulle du vilja swisha en slant så gör det till 070-5691199. Märk med ”Simon”.”

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.