Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Joakim Svensson:
"När Travronden är på värvarstråt blir det annat än dussinlirare"

Publicerad:

Detta är en kommenterande text. Skribenten svarar för analys och ställningstagande i texten.

Travronden har varit på värvarstråt.
Nu hittar du Sveriges vassaste krönikörer i din travtidning.
Och fler är på väg.

Travronden har en lång och stolt tradition av starka röster som härstammar från Bo ”Red Mile” Franssons tid som chefredaktör. Bland våra krönikörer hittar du namn som Tony Ryttar, Ulf Bertilsson, Even Elvenes och Niclas Andersson. Där finns också talanger och stjärnskott som Rickard Hansson, Dennis Engelbo och Hanna Norring.

För att nämna några.

Nu hälsar vi nya namn välkomna till vårt stall.

Jag tror inte att Anders Ström behöver någon utförlig presentation. Han var med och grundade spelbolaget Unibet, sitter i styrelsen för Kindred och äger omkring 200 travhästar via Stall Courant.

I mångas ögon är han en maktfaktor inom travsporten och någon som många lyssnar på. Vi, alltså han och jag, träffades på hans förnämliga kontor på Östermalm i Stockholm en kall vinterdag och diskuterade många spännande och intressanta ämnen.

Allting slutade med att han nu gör comeback i tidningen. Det kanske du inte visste, men Anders Ström var en gång en av Travrondens alla korrespondenter och skrev bland annat reportage om den fantastiske Copiad.

I sin första krönika, som publiceras i Travronden Sport, skriver han om ”fler hästar och fler bra hästar i travsporten” och varför det gynnar alla.

– Det är så klart kul och inspirerande, sa Anders när vi mejlades om själva lanseringen av honom som krönikör.

Egentligen behöver väl knappast Timo Nurmo heller någon längre och storvulen förklarande text om vem han är eller varför han är intressant att läsa. Finländaren vann inte mindre än 51 lopp på V75 förra året och tog hem V75-ligan i suverän stil. Dessutom inkasserades åtta championat och stallet sprang in över 36 miljoner kronor.

Det är imponerande siffror och inte svårt att förstå varför han har fullt upp på dagarna.

Därför känns det fantastiskt roligt att få presentera Timo Nurmos superintervjuer, där han går igenom alla sina hästar inför V75 på ett helt nytt och annorlunda sätt som inte setts förut, i Travronden Spel. Något som också kommer att varvas med åsikter om travsporten.

Allt detta rimmar mer än väl med redaktionens ambitioner att ”den som läser Travronden ska få veta mer”. Och det kan man verkligen säga att våra prenumeranter och läser får nu.

Värvningen blev klart sent inpå deadline och jag ska villigt erkänna att det var en glad överraskning att vi lyckades hitta gemensamma intressen.

– Det kommer att bli väldigt initierat och lite extra av allt möjligt, säger Timo Nurmos själv.

Men det stannar inte där.

För några månader sedan träffade jag också Magnus Berglund för första gången. Vet du inte vem det är? Nej, för många är han nog en doldis, fast han medverkat i SVT och gjort föreläsning i många år, och kanske inte minst eftersom han i första hand intresserar sig för själv spelet och spelandet mer än just hästar. Men skenet kan bedra.

Magnus Berglund har bevakat branschen i egenskap av ” The Gamblers Magazine” i flera år och skrivit initierade och läsvärda analyser som den nya och avreglerade spelmarknaden.

Många gånger har han bjudit mig, och sina läsare, på ett annorlunda perspektiv och en annan syn på trender, siffror och det som händer. Precis det är en nyckel för att intressera mig och oss.

– Min största vinst är att jag tidigt förstod att jag inte är speciellt bra på att spela på hästar. Det har sparat mig många kronor genom åren, skrev Magnus inför en presentation av honom som vi gjorde nyligen.

Välkomna allihop!

Psst. Det kommer fler. Det gör det alltid på Travronden.

ANNONS


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS