Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Marika Eriksson:
"Det loppet vill jag aldrig se igen"

Publicerad:

Detta är en kommenterande text. Skribenten svarar för analys och ställningstagande i texten.

Hej igen!

Förra veckan körde jag ju lopp mot chefen och tyvärr…så vann inte jag! Däremot gjorde han det efter att ha tagit över ledningen från mig och stuckit undan i överlägsen stil.
Ett vanligt lopp var det, vilket man inte kan kalla söndagens lopp på Jägersro för… Jag satt faktiskt uppe mitt i natten och kollade på derbyt och vilket lopp! Det är bara att ta av sig hatten för Who’s Who, Pasi, Örjan och skötaren Jennie. Snyggt jobbat!

Derbyt framkallar vissa minnen för mig. 2015 hade jag hand om Västerbo Eclair, en speciell häst på många sätt och han tog en hel del tid vilket han senare gav tillbaka med fina prestationer. Tre raka segrar, banrekord på Halmstad och så en finalplats i derbyt. Väl där slutade vi två efter att han gjort ett heroiskt lopp men blev precis slagen av vasst avslutande Conlight Ås. Än i dag är det loppet min absolut tyngsta förlust.

En gång har jag sett reprisen…och jag har bestämt mig för att aldrig se den igen. Efter allt slit tyckte jag att vi var värda den segern, men sedan vet man också hur mycket jobb det ligger bakom alla andra hästar, även för de som inte kom till final. Så egentligen vill jag se tillbaka på det som ett underbart minne med många roliga människor runt honom och en sjuhelsikes häst.

Närmast på agendan för min del är förhoppningsvis att piggna till efter några krassliga dagar.

/MARIKA ERIKSSON

ANNONS


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS