Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Marika Eriksson:
"Succéstart på nya jobbet!"

Publicerad:

Detta är en kommenterande text. Skribenten svarar för analys och ställningstagande i texten.

Hej!

Som jag skrev förra veckan så har jag flyttat och bytt arbetsgivare till David Aiken och en bättre start kunde jag knappast ha fått! Full fart har det varit i princip varje dag. I torsdags var det tävlingar på banan Kilmore. En tävlingsdag som flyttats från lördagen till torsdagen vilket gjorde att det var extra bra lopp och väldigt mycket folk på såväl publiksidan som i stallarna. Riktigt roligt!

Vi hade två hästar ut i den dagens största lopp – ett passgångarlopp vid namn ”Kilmore–Cup” där Kima Frenning körde stallets I’m The Boss till ledningen och höll undan. 40.000 australiska dollar var belöningen. Ytterligare två segrar blev det den torsdagen och efter en fredag utan segrar men bra prestationer på hemmabanan Shepparton så tog vi en dubbel på Melton i lördags med passgångare. Snacka om smakstart!

Här i Australien så börjar man ladda upp inför det största loppet för året som går i december. Tre försök körs på tre olika banor och de tio bästa efter alla försök går till finalen i Melbourne. I nuläget är det 104 passgångare och 88 travare anmälda. Tyvärr får inte alla delta utan endast de med bäst poäng får chansen i försöker. Vårt stall har anmält fyra passgångare så nu gäller det att matcha smart och framgångsrikt så att vi kommer med i försöken.

Ganska spännande att se, det som kan översättas till ”nomineringar”, så långt i förväg såg man vet vilka man tävlar emot i god tid.
Hoppas att flytet håller i sig!

/MARIKA ERIKSSON

ANNONS


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS