Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Marika Eriksson:
"Krokodiler, pingviner och anmälningssystem"

Publicerad:

Detta är en kommenterande text. Skribenten svarar för analys och ställningstagande i texten.

Dags för en ny blogg!

I veckan åkte jag och vännen Alexandra till Melbourne för lite sightseeing, eller….för att se alla tänkbara djur som lever i vatten. Det absolut häftigaste var att se en livs levande krokodil. Helt sjukt hur stora de kan bli! Inget man vill möta ute i naturen kan jag lova. Vi fick också se pingviner, något jag inte hade koll på var att de är jäkligt snabba på att simma. Ja, ni vet ju att jag älskar djur och tycker att det är så otroligt roligt att få lära sig om nya (konstiga) djur som man inte är riktigt van vid. Tänk att få åka på en resa jorden runt och bara få titta på och upptäcka alla djur. Vilken dröm!

På fredag är det mer normala djur som gäller. På travbanan Melton ska jag köra lopp igen. För att få vara med i loppen måste man ju förstås anmäla och därför tänkte jag berätta hur anmälningssystemet går till nere i Australien.

# Man anmäler ofta efter antal segrar

En travare som vunnit två lopp möter andra travare med två segrar.
En del undantag finns. Till exempel om kusken är ung. Då får hästarna ha fler segrar. Lite som ”fördel lärling” som finns i vissa lopp i Sverige. Den typen av propositioner är något jag tycker är riktigt bra, att man försöker ge ungdomarna en knuff i rätt riktning och samtidigt som tränarna kan känna att det är vettigt att anmäla hästarna med lärlingar. Fler länder borde ta efter!

/MARIKA ERIKSSON

ANNONS


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS