Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Kalmar travbana

Om travbanan

Kalmartravet är en av de yngre travbanorna i Sverige och det första loppet kördes inte här förrän 1965. Bankroppen särskiljer sig från andra travbanor genom den utökade bredden vid startplatserna och sitt långa upplopp på 207 meter, vilket är tredje längst i landet.

Om travtävlingarna

ATG:s omtyckta spelform V75 avgörs regelbundet i Kalmar. Årets höjdpunkt inträffar under midsommarhelgen då Kalmartravet arrangerar dubbeltrav med bland annat de internationella prestigeloppen Kalmarsundspokalen och Kalmarsundsstayern. Sprinterloppet har vunnits av elithästar som Earl Tilly (2009), Jaded (2008) och Gidde Palema (2005).

Om travprofilerna

Den mellanstora travbanan dominerades länge av hemmatränaren Tommy Zackrisson (en gång vinnare av sju travlopp samma tävlingsdag). På senare år har Fredrik Persson varit affischnamnet och bland travprofilerna som varit aktiva i Kalmar finns namn som Börje BS Johansson, Dan-Åke Olsson och Magnus Sandgren och Anders Lindqvist.

Fakta om Kalmar travbana

Publikplatser
15 000
Byggd
1965
Längd
1 000 m
Upplopp
207 m
Bredd 1 640 m
25,5 m
Bredd 2 140 m
26 m
Vinklad startbilsvinge
Nej
Bankod
19
Banförkortning
Kr

Storlopp på Kalmar travbana

Kalmarsundspokalen
Ett årligt och prestigefyllt internationellt travlopp en högre prissumma och vinnare som Gidde Palema, Jaded och Tae Kwon Deo.
Kalmarsundsstayern
Ett klassiskt och prestigefyllt travlopp om över lång distans som körts under många år.